17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa syrová 3 menší ks
cibule 2 ks
sůl 1 lžíce rovn
ocet 1 lžíce polé
pepř větší špet
Zobrazit všechny ingredience

lehká včeře, příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do veder vynikající osvěžení, ať už s jogurtem nebo i bez něj.
Kořenit musí každý dle své vlastní chuti, množství zde uváděné je pouze orientační.
Bwz jogurtu je také výborný doplněk např. smažených karbanátků - lze podávat namísto okurkového salátu.



Postup
Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby byly celé potopené.
Zchladlé oloupeme a nakrájíme na jemo (např. stejně jak cibulku na smažení). a dáme do větší mísy (abychom mohli snadno promíchat)
Přidáme na slabé půlměsíčky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, pepř, med (když není, nemusí být), cukr.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice dobře vychladit, nejlépe do druhého dne.
Lze uchovávat v zašroubované zavařovací sklenici delší dobu v lednici.
Dáme-li si do trochy tohoto salátu bílý jogurt - máme výbornou lehkou svačinku či večeři - spolu s rohlíkem nebo jiným pečivem.


 


RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...